Aannemersbedrijf De Boorder en Koreman, geen standaard aannemer

Over ons

De Boorder en Koreman: samen timmeren aan de toekomst

Of u nu een aannemer inschakelt voor een verbouwing of reparatie aan uw woning, of voor de restauratie van een monumentaal pand: u wilt natuurlijk graag weten wie u in huis haalt. Zijn het professionals? Kunt u rekenen op een mooi en duurzaam eindresultaat? Zeg hallo tegen De Boorder en Koreman; een gecertificeerde aannemer uit Alkmaar die niet alleen uw woonwensen in acht neemt, maar ook nog eens oog heeft voor mens, milieu en maatschappij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor De Boorder en Koreman, is het belangrijk om bewust in de samenleving te staan. Om te zorgen voor milieu en maatschappij. Maar hoe? Hoe wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen ingevuld om geen loze kreet te worden? Met zoveel handige mensen in huis, geeft De Boorder en Koreman er graag een praktische invulling aan. Zo is het gehele kantoorpand voorzien van bewegingssensoren en brandt er alleen licht op plekken waar wordt gewerkt. Daardoor wordt onnodig verbruik van energie voorkomen en is het milieu weer een stukje beter af. Alle kleine beetjes helpen.

Ook bij de uitvoering van opdrachten wordt milieuvriendelijk gewerkt door bijvoorbeeld het gebruik van FSC hout. Tenslotte worden bouwmaterialen zoveel mogelijk gerepareerd en hergebruikt. En als het echt niet anders kan, milieuvriendelijk gescheiden en verwerkt.

20% minder uitstoot van CO2 bij De Boorder en Koreman

Praktisch en concreet; zo kijkt De Boorder en Koreman ook naar de CO2 uitstoot van het bedrijf. In 2012 is de CO2-uitstoot berekend met als doel dit in 2020 te hebben verminderd met 20%. In grafiek hieronder ziet u de voortgang en de elementen waaruit de huidige CO2-uitstoot is berekend:

Social Return

Als maatschappelijk verantwoord ondernemen een uitgangspunt is binnen een bedrijf, staat niet alleen het milieu centraal. Ook mensen zijn belangrijk. Binnen het Rijk en ook de gemeente Alkmaar is volop aandacht voor het (terug)geven van werk aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De Boorder en Koreman heeft een manier gezocht – en gevonden – om dit zogeheten Social Return binnen het aannemersbedrijf in te passen.

Gecertificeerd aannemersbedrijf Alkmaar

Als u met De Boorder en Koreman in zee gaat, hoeft u niet alleen op onze reputatie te vertrouwen. De volgende certificaten kunt u zien als onze rapportcijfers. Ze geven u extra zekerheid bij de keuze voor een professionele aannemer.

  • BouwGarant
  • SBIB
  • Bouwend Nederland
  • Erkend Leerbedrijf

BouwGarant is het belangrijkste keurmerk in de aannemersbranche, waarmee het kaf van het koren wordt gescheiden. Alleen aannemers die aan een serie strenge eisen voldoen, komen in aanmerking voor dit keurmerk.

SBIB, de Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid registreert bedrijven die een hoogstaande gedragscode hanteren. Kernbegrippen zijn eerlijkheid, openheid en betrouwbaarheid.

Bouwend Nederland is een vereniging voor bouwbedrijven die een constructieve bijdrage willen leveren aan de ruimtelijke inrichting van Nederland. De leden zijn economisch gezond, maatschappelijk betrokken en altijd op zoek naar verbetering.

De Boorder en Koreman wil graag haar kennis en vakmanschap overdragen op een nieuwe generatie. Daarom zijn we blij dat we al jaren meedraaien als Erkend Leerbedrijf.

Contact met De Boorder en Koreman

Zoekt u een aannemer in de regio Alkmaar en spreken de jarenlange ervaring en betrokken vakkundigheid van De Boorder en Koreman u aan? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies, informatie of een offerte.

Benieuwd wat De Boorder en Koreman voor u kan betekenen?

Neem contact op