Aannemersbedrijf De Boorder en Koreman, geen standaard aannemer

Restauratie

Monumenten en monumentale gebouwen hebben belangrijke historische waarde. In Nederland wordt deze waarde erkend en wordt er veel gedaan om deze te behouden. Maar, net zoals elk ander pand, is periodiek onderhoud noodzakelijk om het karakter ervan te behouden of te herstellen wanneer er lange tijd geen onderhoud uitgevoerd is. Aannemersbedrijf De Boorder & Koreman uit Alkmaar voert dit werk met plezier en kennis van zaken voor je uit.

Aannemersbedrijf De Boorder & Koreman heeft veel ervaring met restauratiewerk. In de afgelopen jaren zijn er al veel verschillende projecten afgerond, zoals de restauratie van de trap van het stadhuis van Alkmaar. Onlangs werd de gewelfde Stenenbrug in Alkmaar weer in volle glorie hersteld. Ook het herstellen van ornamenten kan verzorgd worden.

Cultuurhistorische waarde behouden

Je zult begrijpen dat vakmanschap zeer belangrijk is wanneer je aan de slag gaat met een historisch bouwwerk. Als het pand op Monumentenlijst staat, moet bij restauratie de cultuurhistorische waarde behouden blijven en mogen er geen ingrijpende verbouwingen uitgevoerd worden. Aannemersbedrijf De Boorder & Koreman heeft alle kennis in huis om hier op de juiste manier mee om te gaan, het bouwwerk in oude glorie te herstellen en te zorgen dat het gebouw weer bestand is tegen de tand des tijds.

Samenwerken met Monumentenzorg

Met enige regelmaat worden de vakmannen van het bedrijf ingeschakeld door Monumentenzorg, onder andere voor het werk aan de Alkmaarder Waagtoren. Ook het Stadhuis was een opdracht van Monumentenzorg. Natuurlijk hoeft een bouwwerk niet op de monumentenlijst te staan: De Boorder & Koreman herstelt elk historisch bouwwerk met de grootste zorg. Denk bijvoorbeeld ook aan ingezakte bruggen, historische gevels en gemetselde togen.

Benieuwd wat De Boorder en Koreman voor u kan betekenen?